Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
ATAP
Atap: een dak van palmbladeren. De kokospalm als metafoor voor uiteenlopende plekken op de wereld. R-chestra probeert onderdak te bieden aan muziek die voortkomt uit onthechting. En wanneer we dat doen, gebeurt er, mits op de juiste toon gespeeld, met de juiste intonatie en met de juiste emotie, iets eigenaardigs: we veranderen van gastheer in gast!

R-chestra trad samen met Mile Lukić op in zijn geboortestad Sarajevo. Mile heeft de band sterk beïnvloed en geïnspireerd. Op ATAP zijn vier liederen van zijn hand te beluisteren. Ook de uit Azerbeidjan afkomstige Turkse sazsist Erdal Erzinçan - een virtuoos waarmee R-chestra enkele malen heeft opgetreden - is met twee nummers vertegenwoordigd op deze cd.

Voorts kwam het tot een zeer vruchtbare samenwerking tussen het Nederlands Jeugd Strijk Orkest onder leiding van Johannes Leertouwer en ®chestra. Op de cd staan twee nummers waarop het resultaat van deze samenwerking valt te beluisteren.

'Palmbladmuziek' uit Armenië, Azerbeidjan, Bosnië, Ierland, Rusland en Turkije, Jiddische en Roma-liederen en een fuga op een Turks thema gecomponeerd door Gerie Daanen.

 

Nieuws

De komende tijd werkt R-chestra aan een nieuwe cd 'Reflecties' die in het theaterseizoen 2019-2020 wordt gepresenteerd.