Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Persbericht

Soms heb je van die parels in Nederland die aanwezig zijn maar te weinig worden gehoord. Dat is het geval met de muziek van R-chestra.

R-chestra absorbeert echo's en veroorzaakt weer nieuwe echo's in een wereld waar heel veel stemmen het hardst om aandacht schreeuwen en waar slechts weinigen luisteren. R-chestra gebruikt muziek om al die stemmen op een fascinerende manier tot een harmonisch geheel te smeden.

Hoe kan het dat we geraakt worden door muziek uit een samenleving die ons op het eerste gezicht volkomen vreemd is? R-chestra gelooft dat er veel meer overeenkomsten dan verschillen tussen culturen zijn. Soms komt dat materiaal van ver, soms zit de inspiratie om de hoek.

Het Nijmeegse R-chestra trad in Nederland en buitenland als gast op o.a. in het Concertgebouw, Music Meeting festival, Zomer Festival in Bosnie Herzegovina, Festival van Babylon in Irak en was met de Syrische zangeres Shaza Hayek bij Vrije Geluiden te horen. Tot 2 maal toe werd R-chestra met fantastische muzikanten die hun sporen hebben verdiend, verkozen tot het beste van wat Nederland aan wereldmuziek te bieden heeft.

Het volgende theaterseizoen is gewijd aan de nieuwe CD 'Reflecties' met muziek uit o.a. Syrië, Armenië, Oezbekistan en Nieuw Zeeland.

Echo’s van ver die onder je huid kruipen

 

 

Nieuws

De komende tijd werkt R-chestra aan een nieuwe cd 'Reflecties' die in het theaterseizoen 2019-2020 wordt gepresenteerd.