Klik hieronder voor meer informatie


Music is the magic !
Frans van Geffen speelt al zijn hele leven verschillende soorten fluiten. En sinds een aantal jaren zijn daar de saxofoons bijgekomen. Hij maakte met allerlei ensembles en natuurlijk met R-chestra. Concertreizen door binnen-en buitenland. Hij gaf 30 jaar les op muziekscholen. Produceert de Dinofluit en repareert fluiten. Hj vindt in alle stijlen en op allerlei plekken muziek die de moeite waard is.

Voor meer informatie kijk op de website van Frans.
Gerie Daanen werd in 1952 te Nijmegen geboren.
Hij studeerde accordeon bij Arie Willems aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en gedurende twee jaar bij Mogens Ellegaard aan de Royal Academy of Music te Kopenhagen.
In 1981 behaalde hij de de Prix d’Excellence. In de daarop volgende jaren verzorgde hij soloconcerten in binnen- en buitenland en vervulde hij regelmatig de rol van gastsolist bij diverse landelijke symfonie-orkesten, Gaandeweg ontwikkelde hij zijn creativiteit als componist en arrangeur, hetgeen resulteerde in een groepssamenstelling die in België, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië concerteerde.
Als componist schreef hij veel muziek voor muziektheaterprodukties, musicals, en voor productpresentaties in een documentaire-sfeer van o.a. Philips en Akzo. Naast deze activiteiten was hij als docent verbonden aan het huis voor de kunsten “De Lindenberg” te Nijmegen en als hoofdvakdocent aan het conservatorium van de Fontys Hogeschool te Tilburg...


Henk Wanders is een veelzijdig musicus met een grote staat van dienst. Naast percussionist, drummer, gitarist en componist is hij ook als geluidsengineer en producer actief. In de jaren 80 was hij drummer bij de Frank Boeijen Groep.

Begin jaren negentig zag zijn solo cd “Start” het levenslicht. Van dit album schreef hij niet alleen bijna al het materiaal zelf, ook bespeelt hij nagenoeg alle instrumenten zelf en verzorgt hij de vocalen. Na het uitbrengen van deze cd richt hij de 'Wanders Circus' op, waarmee drie jaar werd getoerd. 

Dan verbreedt hij zijn muzikale horizon en komt via de Griekse muziek (Kali Tichi en Paleo Parea) de Portugese Fado en Balkanmuziek bij de wereldmuziek van R-chestra terecht.
Naast R-chestra speelt Henk ook nog steeds in verschillende andere formaties en als studiomuzikant.


Johnny Rahaket  is violist, dirigent en producer.
Hij studeerde viool aan de Staatliche Hochschule fur Musik in Keulen bij Professor Heinz Schkommodau en aan het Utrechts Conservatorium bij Philip Hirschhorn.Hij speelde o.a. als concertmeester bij het Riciotti Ensemble; was 5 jaar violist bij het Internationaal Danstheater; was verantwoordelijk voor de muziek in verschillend producties van het Bewegingstheater Amsterdam en is dirigent van het Colourful City Koor.

Door zijn vele concertreizen (Sowjet Unie, India, China, Indonesië, Verenigde Staten en vele landen in Europa) is Johnny Rahaket overtuigd geraakt van het hybride karakter van muziek en van  cultuur in het algemeen. R-chestra is bij uitstek een club waarbij aan deze overtuiging vorm kan worden gegeven.

 


Luciën Matheeuwsen (geb. 1964, Eindhoven) studeerde vanaf zijn 15e klassieke gitaar, maar schakelde over naar elektrische bas na Jaco Pastorius te hebben gehoord op een concert van Weather Report te Amsterdam.
In 1995 studeerde hij af aan de Hogeschool Arnhem afdeling Lichte Muziek voor Contrabas (hoofdvak) en basgitaar (bijvak).  
Hij volgde lessen en masterclasses bij oa; Marc Johnson, John Clayton, Hein van de Geyn, Renaud Garcia-Fons, David Friesen en Jesper Lundgard.

Sinds 1991 heeft hij een vast Trio met Henning Wolter (piano) en Marcel van Cleef (slagwerk) met wie hij al 6 cd’s opnam. Ook op basgitaar blijft hij actief. Eind jaren ’90 had hij diverse hits in Japan met de rockband “Terra Nova”. Sinds de uitreiking van de Boy Edgar prijs aan slagwerker Pierre Courbois is hij vast lid van het “Waterland sextet”. Sinds april 2009 speelt hij bij Quatro Ventos.


Pieter Klaassen (gitaar) is een muzikale omnivoor, speelde van punk tot funk, van soul tot soukous, van hotclub tot disco. Van oorsprong electrisch gitarist maar sinds 1996 steeds vaker zonder snoeren op gitaren, dobro en mandoline, bouzouki. Tijdens zijn muzikale omzwervingen deelde hij het podium oa met: Boston tea Party, Bluesmasters, Boris Vanderlek,  Jan Akkerman, Paul de Leeuw,  Calefax reedquintet, Gustav Klimt stringquartet, het Rosenberg trio, East of the sun, Frank Montis, Ge Reinders, Rood & Nighthawks@the diner, Laura Vane, Mrs Hips, Etnosaraj, Saxotones Groove Mission, R-chestra e.v.a. 

Als componist/tekstschrijver/muzikant was Pieter bij diverse producties betrokken, zoals Theater Gnaffel ( durven in het donker), Lef ( Tim & de Grote Verhalensoep) en Theater de Lachende zon. Sinds 1994  werkzaam bij de Lindenberg (Nijmegen) als gitaardocent/bandcoach/jazz-workshopleider/coördinator.